Curățarea pleoapelor

Ce este blefarita?

Blefarita este o inflamație a marginii din față sau din spate a pleoapei.

Simptome

Inflamația cauzează adesea probleme de înroșire și iritație. Ochii pot prezenta, de asemenea, alte simptome precum prurit (mâncărime), lăcrimare, uscarea sau senzația de corp străin. Simptomele pot fi de lungă durată, uneori cronice și adesea necesită tratament pe termen lung.

Tratament

Tratamentul de bază pentru toate blefaritele este curățarea zilnică a pleoapelor (așa-numita igienă a pleoapelor) pentru ameliorarea simptomelor. Ar trebui repetat dimineata si seara timp de 3 saptamani si apoi o data pe zi. În cazul unor probleme grave, poate fi necesară curățarea dimineața și seara timp de până la 12 săptămâni. Consultă un medic dacă starea nu se îmbunătățește. Reține că problemele sunt adesea recurente și, prin urmare, este bine să îți creezi o rutină zilnică pentru tratamentul pleoapelor, precum este cel al periajului dinților.

Curățarea zilnică a pleoapelor în trei pași

1. Căldură

Pentru a înmuia orice formă de crustă este nevoie de căldură, de aceea ar trebui să încălzești pleoapele timp de câteva minute dimineața și seara. Încălzirea se poate face cu prosoape de față calde și umede care sunt pliate și așezate peste ochii închiși.

Stoarce apa și atinge prosopul de obraz înainte de a-l pune pe pleoapă. Prosopul ar trebui să se simtă cald. Încălzește pleoapele (ochii) timp de aproximativ 5 minute.

2. Masaj

După încălzire, pleoapele se masează cu degetele bine curățate pentru a stimula eliberarea orificiilor glandelor sebacee, a îndepărta depunerile și a favoriza acumulările de secreții.

Masează cu mișcări mici, circulare, pe pleoapa superioară și inferioară. Un gel blând, precum BLEPHAGEL, facilitează masajul și reduce iritarea pielii.

3. Curățare

Închide pleoapa. Înfășoară șervețelele umede Blephaclean în jurul degetului arătător. Stai în fața unei oglinzi și deschide pleoapa trăgând ușor pleoapa în sus/jos. Șterge cu grijă marginea pleoapei ca în imagine. Evită să intri în contact cu globul ocular în sine. Curăță pleoapele și zona din jurul ochiului, apoi curăță genele deplasând șervețelul înainte și înapoi de-a lungul marginii genelor cu ochiul închis. Îndepărtează cu grijă eventualele resturi de secreții și cruste.

Repetă curățarea pe celălalt ochi cu un șervețel umed nou.

Blephagel package

Gelul este fabricat din ingrediente active, selectate pentru eficacitatea și siguranța lor. Formula nu conține componente agresive pentru a asigura o toleranță maximă.